Бур бланк - френски маслен сос
Бур бланк - френски маслен сос
Източник: Youtube
време
15 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете маслото на кубчета - трябва да е студено. Лукът нарежете на много ситно. 

2

В тиган сложете лука, виното, лимоновия сок и сметаната. Оставете да заври на средна температура. Отново намалете котлона и оставете течността да се редуцира около 75%. 

3

Намалете котлона до възможно най-ниска температура. После започнете да добавяте по няколко кубчета масло, оставяте да се разтопят и добавяте още няколко. И така, докато сложите всички кубчета. 

4

Овкусете със сол, пипер и лют пипер. Сервирайте в топъл съд, поръсен с пресен лук. 

Подобни рецепти
Любопитно