Банички с кайма и зеленчуци
Банички с кайма и зеленчуци
Източник: Daniela Kamenova
Националност: българска кухня
Сезон: зима
Кулинар: Daniela Kamenova
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Запържете каймата в 1-2 с.л. олио, докато побелее и стане като на трохи.

 

2

Към каймата добавете нарязаните на ситно зеленчуци - праз лук, моркови и чушка. Оставете ги да се задушат, докато омекнат.

3

Вземете половин пакет готови, фини кори за баница. Корите, без да се разделят, се разрязват по ширина, за да може баничките да се съберат в стандартна тава 20х30 см.

4

За една баничка се използват по 3 кори, като всяка една от тях се намазва с малко олио.

5

Плънката се разпределя равномерно.

6

Корите се навиват на руло и се подреждат една до друга в предварително намазнена с олио тава.

7

Баничките се пекат до златисто около 40-45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

 

8

Нарязаният на ивици кашкавал се добавя 5-10 минути преди баничките да се извадят от фурната.

9

С останала половина кори можете да направите баница със сирене, както направих аз :)

Подобни рецепти
Любопитно