Овчарски пай
Овчарски пай
Източник: Росица Братоева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Сваряват се картофите, обелват се и се намачкват с преса. Добавят се с 1 ч.л. сол и 50 г масло.

2

След като пюрето се охлади се прибавя 1 разбито яйце и се разбърква добре. Пилешките бутчета се нарязват на дребно, като преди това са почистени от кожата.

3

Осоляват се и се запържват за около 5 минути в сгорещено масло, заедно с нарязана на ситно глава лук. Разбърква се периодично, леко да се зачерви.

4

Добавят се нарязания на ситно чесън, мащерката, доматеното пюре, соевия сос.

5

Добавят се и няколко лъжици топла вода, със стрито в нея кубче пилешки бульон. Вари се до изпаряване на водата.

6

Пилешката смес се изсипва в тава или в йенска тенджера и се покрива с картофеното пюре.

7

Паят се пече около 20-30 минути, в предварително загрята фурна на 200 С, докато повърхността се зачерви.

Подобни рецепти
Любопитно