Баница с Булгур (Разлог)
Баница с Булгур (Разлог)
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Сезон: есен
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Булгурът се запарва в гореща вода и след като набъбнесе отцежда

2

Нарязания на парченца праз се задушава в растителната мазнина и малко вода

3

Смесват се булгура, праза и натрошеното сирене

4

Сместа се залива с 2 и 1/2 ч.ч. топла вода и се отстранява от огъня

5

От брашното, сол на вкус и хладка вода се омесва тесто, от което се разгточват 10-12 тънки кори за баница

6

Отделят се две от корите, а другите се запичат една по една върху нагорещена плоча и се увиват в кърпа

7

В тава, намазана с мазнина се слага една от незапечените кори и върху нея се нареждат запечените кори, като се ръсят с плънката (т.4)

8

Най-отгоре се слага втората незапечена кора

9

Баницата се пече в умерена фурна

10

Като добие златист цвят баницата се поръсва с вода и част от разтопеното масло и се пече още няколко минути

11

След изваждането й от фурната баницатасе намазва с останалото масло и се покрива с кърпа за да омекне.

Подобни рецепти
Любопитно