Апетитни тарталети
Апетитни тарталети
Източник: Thinkstock / Guliver
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В купа пресяваме брашното, прибавяме му сода и сол. Към тях добавяме нарязаното на парченца масло, което е на стайна температура.

2

Омесваме за кратко и добавяме едно яйце и водата, задължително студена. Продължаваме да месим, оформяйки топка тесто. Увиваме го във фолио и го оставяме в хладилника за около половин час.

3

След като мине времето, от тестото откъсваме малки топчета, които разточваме и оформяме според формичките за тарталети. Дъното на кората надупчваме с вилица, за да не се надигне при печенето. Печем в предварително загрята на 180 С.

4

Правим три вида тарталети. В първия вид, слагаме на дъното малко сметана, върху него парче от пушената сьомга и две резанчета зелена ябълка. Декорираме с копър.

5

Във втория вид, слагаме лъжица закванеса сметана, резанче ролца от раци и нарязани на дребно и почистени парченца портокал.

6

В третия вид, сложете нарязани на малки парченца сьомга, краставица, портокал, парченца ролца от раци и декорирайте с мента.

Подобни рецепти
Любопитно