Ангешко бутче с картофи
Ангешко бутче с картофи
Източник: Петя Славчева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Великден
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Моята великденска трапеза :)

2

Чесънът се изчиства, нарязва и смесва с лимонената кора, сока, мащерката, виното и зехтина (олио).

3

Месото се измива и подсушава, след което се поставя в маринатата за 24 часа, като от време на време се облива с нея. Месото се овкусява и заедно с маринатата се слага в тавичка и се пече на най-долната решетка на фурната за 30 минути на 250 С.

4

Картофите се почистват. Лукът се нарязва на лентички. Зеленчуците се добавят към месото и се пече още 60 минути на 180 С, като от време на време се залива със соса.

5

Фурната се изключва и месото се оставя вътре за още около 15 минути.

Подобни рецепти
Любопитно