Агнешко с пюре от чушки
Агнешко с пюре от чушки
Източник: Люба Грънчарова
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
70 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Смесете сол, черен и червен пипер с 2 с.л. зехтин. Натъркайте бутчето и сложете да се пече с малко вода. Преди да извадите изпеченото месо, намажете с масло.

2

За пюрето: Изчистете чушките. Наредете в тава заедно с доматите и срязан на две чесън. Посолете зеленчуците, поръсете сух риган и останалия зехтин. Печете 30 мин на горен реотан.

3

Обелете чушките и доматите изстискайте изпечения чесън. Пасирайте и сервирайте с месото. 

Подобни рецепти
Любопитно