Агнешко по немски
Агнешко по немски
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: немска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Посолете месото и го поръсете с черен пипер.

2

Запържете го леко и го извадете от мазнината.

3

В нея задушете лука, моркова и целината, нарязани на кубчета.

4

През това време запичайте месото на грил.

5

Нарежете кората от един портокал на тънки ивици и карамелизирайте захарта.

6

Към задушените зеленчуци прибавете портокаловата кора и половин чаша вода.

7

Варете 5 минути.

8

Подправете с карамела, портокаловия ликьор, сладкото, оцета, пипера и солта.

9

Сгъсете с брашното, размито в малко студена вода.

10

Прибавете почистените от ципи портокалови резенчета.

11

Сервирайте месото, полято с портокаловия сос и гарнирано със свежи портокалови кръгчета.

Подобни рецепти
Любопитно