Агнешка дроб-сарма по селски
Агнешка дроб-сарма по селски
Източник: Svetlana Koleva
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Великден
Сезон: пролет
Кулинар: Svetlana Koleva
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сваряват се добре агнешките дреболии, след което се нарязват на дребно. В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържва ситно нарязаният лук. 

2

Към него се прибавя карантията и измитият ориз, като се пържи кратко време. Прибавя се червения пипер и се залива запръжката с бульон от варенето на карантията. След това се оставя да заври.

3

Докато ври се прибавят сол, черен пипер, джоджен и магданоз на вкус. Оризът трябва да остане почти сварен.

4

Булото се нарязва на парчета. Всяко парче от булото се разстила в черпак за разливане на супа, и в него се изсипва част от плънката, като краищата на булото се подвиват отгоре.

5

Така оформените сарми се нареждат в тавичка, като подвитите краища да са отдолу.Сипва се вода и се пече на силна фурна. Когато водата почти изври и дроб-сармата е готова, се залива отгоре с разбитите яйца и киселото мляко. Пече се отново, докато се зачерви.

6

Ястието се сервира на порции, заляти с кисело мляко.

Подобни рецепти
Любопитно