3 страхотни начина за приготвяне на яйца в микровълнова
от Kulinar.bg | 21 май 2014
Когато нямате време...

Готвенето в микровълнова фурна със сигурност не е най-добрата идея, но много често този модерен уред ни спасява от (евентуален) глад.

 

Когато сте на почивка например и сте отседнали в стая с кухня, но нямате нито времето, нито желанието на готвите сложни манджи, микровълновата може да ви свърши чудесна работа.

 

Например в приготвянето на любимата закуска с участието на яйца. Има много начини да си приготвите яйца в нея, но ние ще ви покажем 3.

 

Първи начин

 

Взимате чиния, подходяща за готвене в микровълнова, чуквате едно яйце отгоре й. С нож леко пробождате центъра на жълтъка, за да не стане малка, но трудна за почистване, експлозия. За всеки случай, можете да поставите още една чиния като похлупак. Прибирате във фурната, пускате я на висока степен за 45 секунди, до 1 минута.

 

Втори начин

 

Идеален за бъркани яйца. Чуквате едно яйце в чаша, добавяте му малко мляко, сол на вкус и разбърквате. Слагате в микровълновата, отново на висока степен, за около 2 минути.

 

Трети начин

 

Отново ще ви трябва чаша, както и малко вода. Но какво точно се случва, можете да разберете ето от това любопитно видео.

Рецепти