Яйчен крем
Яйчен крем
Източник: Photl
Тип ястие: десерт
Кулинар: Marinela Parashkevova
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя брашното.   

2

Млякото се оставя на котлона. Когато заври се добавя сместа от яйца и брашно - изчаква се отново да започне да ври.

3

Щом заври се маха от котлона и прибавяме захарта - разбърква се, докато тя се разтопи. 

4

Разделяме сместа на 2 равни части. В едната част слагаме какаото. Другата се остава така.

5

В подходящи чаши или панички се налива първо от едната смес до половина и след това от другата.

6

Може по желание да се украси отгоре с плодове, бисквитки, пурички или каквото си пожелаете.

Подобни рецепти
Любопитно