Шоколадов кекс с ром
Тип ястие: десерт
Кулинар: Станимира
време
> 90 мин.
порции
продукти
5 с.л. вода
1 пак. бакпулвер
4 бр. яйца
2 с.л. какао
1 ч.ч. захар
2 с.л. ром
Начин на приготвяне
лесна
1

На водна баня разтопяваме шоколада и маслото. Когато са готови, добавяме какаото, половин чаена чаша захар и рома. Разбъркваме добре и оставяме настрани да се охлади.

2

Отделяме жълтъците от белтъците, като белтъците разбиваме с една чаена чаша захар, а жълтъците с брашното, бакпулвера и рома.

3

След това смесваме всички смеси и бъркаме, може и на ръка.

4

Печем на 170 С за 1 час, в намазнена с краве масло кексова форма. След изваждане от фурната, по желание, може да се поръси с пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно