Царска туршия "Виолета"
Царска туршия "Виолета"
Източник: Виолета Василева
време
> 90 мин.
порции
продукти
10 стр. целина
450 мл вода
5 с.л. оцет
4 с.л. захар
1 с.л. сол
2 бр. аспирин
Начин на приготвяне
лесна
1

Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват на парчета според вашето желание. Можете да си направите туршията в компотени буркани или трилитрови буркани.

2

Посоченото количество за саламурата е за 1 компотен буркан, а за трилитровите се умножава по четири.

3

Започваме да си подреждаме в буркана последователно от зеленчуците, тук-таме целина, по няколко скилидки чесън и 2 аспирина.

4

Приготвяме си саламурата - завираме водата, добавяме солта, захарта, оцета и с нея заливаме зеленчука в буркана.

5

Запечатваме го, обръщаме го с капачката надолу, увиваме в найлонова торбичка и отгоре аз завивам с одеало. Така бурканите престояват до тяхното изстиване, след което си ги прибирате старателно в мазето и чакате първия снежец и приятен повод, за да се насладите на труда си, а може и по-рано.

Подобни рецепти
Любопитно