Сусамени гевречета
Тип ястие: тестени
Кулинар: Таня
време
60 мин.
порции
продукти
20 гр. жива мая
1 ч.л. сол
1 с.л. мед
5 с.л. зехтин
1 бр. яйца
Начин на приготвяне
лесна
1

Прави се квас от маята, топлото мляко с разтворения в него мед и малко брашно.

 

2

Като шупне, се добавят разбитото яйце, зехтина и на етапи брашното със солта.

3

Меси се гладко, еластично тесто.

4

Оставя се да удвои обема си, разделя се на топки (10-12), от всяка се оформят по две фитилчета, усукват се и се завиват на геврек.

5

Отново втасват (10 минути), намазват се с яйце и се овалват в сусам.

6

Може, вместо в яйце, да се потопят в купа с вода и да се овалят в сусама.

7

Пекaт се в загрята на 180 С фурна.

Подобни рецепти
Любопитно