Румънска мамалига (Качамак)
Румънска мамалига (Качамак)
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: тестени
Националност: балканска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Изсипете царевичното брашно в един литър кипяща подсолена вода

2

Разбъркайте хубаво и варете при слабо кипене 25 минути

3

Намалете огъня и доварете, като бъркате непрекъснато до пълното сгъстяване на мамалигата

4

В готовността й ще се убедите, като пуснете в нея отвесно дебела точилка и бързо я завъртите

5

Ако сместа не залепвапо точилката, мамалигата е готова

6

След това я нарежете на парчета

7

Поднесете я с настърганото сирене и изпържената с лука сланина.

Подобни рецепти
Любопитно