Свинско със зеле
Свинско със зеле
Източник: Петя Славчева
Тип ястие: основно
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Зелката се почиства и се нарязва, след което се намачква със сол и се оставя да престои поне 30 минути. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковът и доматът се настъргват.

2

Свинското месо се реже на порции, овкусява се с подправка за свинско и се слага да се запържи в повечко мазнина в дълбока тенджера. След като се запържи от всички страни, се изважда и се оставя на топло.

3

В същата мазнина се слагат лук, чесън и дафинов лист. След като се запържат малко, се добавят морковите, разбърква се и се слагат 2 с.л. червен пипер.

4

Отново се разбърква и се добавя лютеницата, настърганият домат и стритата чушка по желание.

5

Слага се зелето, поръсва се със сол и пипер по желание и се разбърква добре. Залива се с бульон или топла вода, връща се месото и се оставя да се задушава около половин час, след което се прехвърля в тавичка и се пече до пълна готовност.

Подобни рецепти
Любопитно