Пита с богата плънка
Пита с богата плънка
Източник: Виолета Василева
Тип ястие: тестени
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Маята се разтваря в прясното мляко заедно със захарта и 1 с.л. брашно.

2

Сместта се оставя да втаса или да хване шапка. В брашното се прави кладенче и там се слагат останалите продукти.

3

Изсипва се и втасалата смес. Меси се меко тесто. Оставя се да втаса. Разделя се на 2 равни части. Всяка половинка се дели на още 4. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с разтопено масло.

4

Питките се поставят една върху друга, като между тях се поставя и от плънката, а четвъртата не се маже с нищо. Разточват се заедно на по-голяма кора - около 40 на 20 см. Навиват се на руло и се нарязват на триъгълници.

5

Така се постъпва и с другата половина на тестото. Краищата на рулата се отделят за средата на питката, а останалите парчета се редят от външната страна като се редуват с върха и с основата към стената на тавата.

Подобни рецепти
Любопитно