Мариновани камби
Мариновани камби
Източник: Светла Иванова
Тип ястие: зимнина/туршии
време
50 мин.
порции
продукти
10 к.л. сол
10 ч.л. захар
10 с.л. олио
Начин на приготвяне
лесна
1

Почистваме и измиваме камбите. 10 броя камби са около 1кг.

2

Нареждаме ги в тавичка и във всяка една слагаме 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, 1 ч.л.захар и 1к.л. сол.

3

Печем ги на силна фурна.Трябва да си останат твърди, защото при стерилизирането допълнително омекват, а е хубаво да са леко хрупкави.

4

Нареждаме ги в буркани.

5

Ако в тавичката има сос, получен при печенето, го разпределяме в бурканите.

6

Стерилизираме не повече от 10 минути.

7

Страхотна гарнитура за пържолки през зимата или мезе за ракийка.

Подобни рецепти
Любопитно