Качамак с бъркани яйца
Качамак с бъркани яйца
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: основно
Националност: балканска кухня
Кулинар: lubka grancharova
време
45 мин.
порции
продукти
4 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
8 бр. яйца
100 гр. масло
Начин на приготвяне
лесна
1

В тавичка се сипва царевичното брашно солта и водата.

 

2

Поставя се в предварителна загрята фурна и се пече около 20 мин., може от време на време да се разбърква.

3

След като е готов, качамакът се сипва в подховящ съд, в който ще се сервира на масата. Прибавя се натрошеното сирене.

4

В половината масло се изпържват бърканите яйца, но да не са твърди.

5

Сипват се върху качамака. Останалото масло се разтопява, в него се запържва червения пипер, като се внимава да не прегори. Изсипва се върху яйцата.

6

Консумира се докато е топло.

7

Прекрасна бърза и полезна вечеря за цялото семейство.

Подобни рецепти
Любопитно