Зелен фасул с топено сирене
Зелен фасул с топено сирене
Източник: Thinkstock / Guliver
време
40 мин.
порции
продукти
1 стр. чубрица
200 гр. шунка
50 гр. масло
Начин на приготвяне
лесна
1

Почистете фасула, измийте го и го сложете в тенджера с вряща посолена вода заедно с чубрицата.

2

Варете 30 минути на средно силен огън, отцедете фасула и го разпределете в 4 затоплени чинии. Запазете го на топло.

3

Разтопете сиренето в тенджера, като бъркате непрекъснато. Сгорещете маслото и изпържете шунката.

4

Разпределете шунката равномерно върху зеления фасул и залейте с разтопеното сирене.

5

Сервирайте с печени на скара домати и картофи соте.

Подобни рецепти
Любопитно