Как да приготвим "батати" или сладки картофи
от Kulinar.bg | 15 май 2013
Лъжичка мед и малко мащерка...

Приготвянето на сладки картофи не е толкова по-различно от обичайното. Ако все още не сте ги опитали, време е да поправите тази грешка.

 

Когато ги избирате, гледайте кората им да е твърда като лист и краищата им да са заострени.

 

Така на пръв поглед, познатата рецепта може да се превърне в нещо ново и интересно. Обелете сладките картофи, измийте ги и ги нарежете на парчета.

 

Сложете в дълбок тиган 1 чаша зеленчуков бульон, лъжичка мед и 2 щипки мащерка. Оставете да къкри на огъня за около 15 минути.

 

След това махнете капака и увеличете котлона, за да се редуцира течността. Готвенето на сладки картофи в микровълновата фурна няма нищо по-различно от това на обикновените.

 

За да опечете сладките картофи ни ви трябва нищо освен 1 килограм от тях, 2 супени лъжици зехтин и парче хартия за готвене, на която да ги разположите. Печете докато омекнат.

 

Стават бързо, лесно и вкусно. Винаги сигурна гарнитура в моментите, когато някой ви изненада с неочаквано посещение и трябва да приготвите нещо вкусно, но и различно.

 

Интересна рецепта със сладки картофи.

 

Рецепти