Италиански великденски сладки
Италиански великденски сладки
Източник: http://www.sweet-oven-lovin.com
Тип ястие: десерт
Националност: италианска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте фурната до 175 С. Намазнете хартия за печене.

2

В голяма купа разбийте мекото масло (пол. ч.ч.) и захарта, докато стане кремообразна смес. Добавете яйцата, едно по едно, след това по 1 с.л. от ваниловия и бадемовия екстракт, ¼ ч.ч.  мляко и малко олио.

3

Смесете брашното (4 непълни ч.ч.) с бакпулвера и добавете към първата смес. Замесете тесто и оформете малки топчета. Върху леко набрашнена повърхност разточете топчетата като въженца или пръчици с диаметър около 12 см. Оформете ги като кравайчета и ги подредете върху хартията на разстояние едни от други.

4

Запечете за около 5 минути на най-долното ниво на фурната, след това 5 минути на най-горното. Трябва да покафенеят приятно.

5

Извадете и охладете върху решетка. Когато са студени, можете да започнете с украсата, като ги потапяте в глазурата.

6

За глазурата: разбийте пудрата захар с останалите масло и аромати. Добавете при постоянно бъркане 3 с.л. мляко, една по една. Ако използвате сладкарска боя, сега е моментът да я прибавите.

7

Можете да ги поръсите с цветни пръчици.

8

За 4 дузини.

Подобни рецепти
Любопитно