Гъши дроб (Фоа гра)
Гъши дроб (Фоа гра)
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: основно
Националност: френска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
800 гр. гъши дроб
120 гр. мас
Начин на приготвяне
лесна
1

Накиснете гъшия дроб във вода за около 12 часа преди да приминете към готвене.

2

Отцедете и подсушете добре дроба. Загрейте фурната на 240 С. Сложете дроба в тавичка, заедно с мазнината. Печете за 20 минути, като през няколко минути го обливате с разтопената мазнина.

3

Вкусният дроб става още по-хубав с мариновани круши, а защо не и една чаша шампанско.

4

Повече за вкусния деликатес.

Подобни рецепти
Любопитно