Вкусна мусака
Вкусна мусака
Източник: Мария Калайджиева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарязват се наситно картофите, морковът, чушката и лукът.

2

Поставят се в дълбок съд или тава за печене и се добавят каймата, доматеното пюре, олиото и подправките. Разбъркайте добре.

3

Добавя се водата и печем на 220 С, докато продуктите станат готови, разбъркваме, ако е нужно се добавя допълнително топла вода.

4

Разбиват се яйцата, смесват се с киселото мляко, настъргания кашкавал плюс щипка сол и сода. Разбъркват се добре.

5

Когато мусаката е готова, я залейте със заливката. Печете докато придобие хубав златист цвят.

6

Поднесете готовата мусака с кисело мляко и нарязан пресен магданоз.

7

Добър апетит :)

Подобни рецепти
Любопитно