Пържени кюфтета по френски
Пържени кюфтета по френски
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: френска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Към месото се прибавят 1 глава лук и магданоза, нарязани на ситно, яйцето, червения пипер и солта.

2

От сместа се оформят 12 кюфтета, които се овалват в брашно и се изпържват в маслото и част от олиото.

3

Останалият лук се нарязва на ситно, посолява се, наръсва се с брашно и се пържи до златисто в останалото олио.

4

В същата мазнина се изпържват и картофите, нарязани на филии. Изваждат се, отцеждат се и се смесват с изпържения лук.

5

Сместа се посолява и се разделя на две половини.

6

В намазнена тава се слага едната половина от сместа, върху нея се нареждат изпържените кюфтета и се покриват с втората половина лук и картофи.

7

Ястието се наръсва обилно с настърган кашкавал и се слага в гореща фурна за 8-10 минути.

Подобни рецепти
Любопитно