Бананова торта с крема сирене
Бананова торта с крема сирене
Източник: Thinkstock/Guliver
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте на 275 С. Намазнете тава 9х13 с малко мазнина.

2

В малка купа сложете смачканите банани и половината лимонов сок. Разбъркайте и оставете настрани.

3

В средно голяма купа смесете брашното, содата и солта. Оставете и тях настрана.

4

В голяма купа направете на крем 2 1/8 чаши захар и ¾ чаша масло.

5

Разбийте яйцата, едно по едно, след това сложете в 2 лъжички ванилия. Разбъркайте. Добавете към брашнената смес, като редувате със смесените предварително прясно мляко и останалия лимонов сок.

6

Добавете и банановата смес.

7

Прехвърлете тестото в тавата и печете в загрятата фурна за 1 час, или до суха клечка. Извадете от фурната и сложете веднага във фризера за 45 минути. Това ще направи тортата много сочна.

8

За глазурата: разбийте на крем останалото масло и крема сиренето. Добавете ванилията, пудрата захар и разбийте на ниска степен до хомогенност. След това включете на високан степен на миксера до получаване на гладка смес.

9

Разпределете върху тортата. Поръсете с начупени орехи по желание.

Подобни рецепти
Любопитно