Ядем грешно тези храни. Да се поправим!
от Kulinar.bg | 01 септември 2014
За да ни е по-лесно, а и вкусно :)

Доста често ни се случва да попаднем в конфузна ситуация и да не се справим с някое ястие. Не знаем от къде да го "подхванем", от къде да го захапем или как да го изчистим.

 

Тези неудобни ситуации ни карат да се изчервяваме и да ни се иска в този момент да ядем нещо съвсем по-просто.

 

Но защо да се отказваме от любимите ястия, само защото не можем да ги ядем пред други хора? Защо просто да не се научим да ги ядем правилно?

 

Макар в началото да изглежда сложно, повярвайте ни - няма нищо сложно в триковете, които ни предстои да ви покажем. И веднъж, щом се научите да ги прилагате, няма да спрете да го правите.

 

Единственото притеснително е, че постоянно ще ви се иска да се хвалите с новите си умения и ще си похапвате едно и също :) Шегуваме се, разбира се.

 

Как да ядем пилешките крилца?


Това си е сложен въпрос! Все се мъчим с прословутото пиле. И всеки път, когато си го поръчаме в ресторант, искрено съжаляваме. Е, тези терзания няма да ни съпътстват вече. Защото ще се научим как да похапваме крилца, без да се омазваме и без да изглеждаме смешни пред другите.

 

Вижте видеото, което ще ви покаже нагледно как се случва това.

 

Как да почистим ягодите, без да хвърляме прекалено много от тях?

 

Всеки път или чистим прекалено много от ягодите или пък си похапваме от частта, която по принцип не се яде. За да спрем да го правим, ни трябва само и единствено сламка. Трикът е супер лесен и може да го видите тук.


 

Как да ядем китайска храна за вкъщи?

 

Кутиите, в които ни слагат китайската храна за вкъщи, са доста странни и неудобни. Прекалено са дълбоки, а ,когато ги отворим, отстрани остава голямо количество картон, който още повече ни пречи да се храним нормално.

 

Истината е, че в този момент ни се иска да имаме чиния, но много често, предимно на работа, нямаме. Има обаче начин нещата да се оправят. Само трябва да отлепим кутията на оравилните места. Вижте как точно в това видео.

 

Как да ядем кексче с глазура?


Ето това си е трудна задача. Отгоре ли да почнем? Или отстрани? И все пак, откъдето и да "подхванем" кексчето, винаги се цапаме с глазурата и околните ни се подсмиват. За да си спестим неудобната ситуация, просто трябва да превърнем кексчето си в сандвич. Ето как :)

Рецепти