3 трика, които ще ви улеснят максимално
от Kulinar.bg | 18 август 2014
При работа с чери домати, царевица и сладолед

Чери домати

 

Чери доматките са много сладки, подходящи са за декорация на различни плата.

 

Могат лесно да се използват за направа на красиви пролетни шишчета, но когато дойде моментът да ги разполовяваме, започваме леко да се изнервяме. Те са малки, кръгли, бягат от ръцете ни, падат на земята...

 

С две думи не са много удобни за работа. За наше (и ваше) голямо облекчение, попаднахме на едно клипче, в което се вижда как десетина чери доматчета много да се разполовят едновременно.

 

Звучи малко като магия, но далеч не е толкова загадъчно.

 

Трябват ни само два пластмасови капака с ръбче. Нареждаме доматките вътре, така че ръбчето на капака да ги задържа, за да не ни се изплъзнат, похлупваме ги отгоре и с помощта на остър нож отрязваме внимателно всички доматчета едовременно.

 

И за да не звучим като храбрият шивач (сещате се за приказката на Братя Грим), ви предлгаме да видите това клипче и да се научите на този трик за лесно рязане на чери домати.

 

Царевица

 

Тъй като сме в сезона на царевицата, ще ви покажем как да я обелите от листата безпроблемно и много бързо.

 

В случай, че ви предстои вечеря на открито и планирате да направите грилована царевица, ще е много удобно, ако знаете някой трик за обелване на царевичката, който да ви спести време и усилия.

 

Е, ние отново сме насреща с точното видео.

 

Това, което ви трябва е, освен царевица разбира се, микровълнова фурна.

 

Режете 4-5 см от началото на царевицата и я слагате за 4 минути в микровълновата. Хващате я откъм неотрязания край и я раздрусвате така, че да изпадне от "ушите". Лесно и бързо.

 

Вижте сега любопитното видео.

 

Сладолед

 

Третият лесен трик, с който искаме да обогатим уменията ви в кухнята, е за оформяне на сладоледени топки от много силно замръзнал сладолед.

 

Като човек, който има познание именно за работа със сладоледени изделия, ви казвам, че тази задача може да се окаже доста трудоемка.

 

Това, което трябва да направите са няколко разреза на сладоледа с помощта на затоплен остър, нож. След това много лесно ще успеете да оформите топките за красивата мелба, към която се целите.

 

Вижте това клипче и разберете как се борави със сериозно замръзнал сладолед.

 

Рецепти