Техники за козунак от целия свят
от Kulinar.bg | 11 април 2015
Разнообразете тазгодишния Великден с някоя от тях

Досега ви разказахме за най-различни варианти на козунак.

 

Из цяла Европа, и не само, се приготвят великденски сладки хлябове, за да се отпразнува Христовото Възкресение.

 

Може би намирате общите черти между различните козунаци. Неминуемо е.

 

Но една малка разлика в оплитането, или една добавена ароматна подправка, може да направи козунака различен и по-вкусен.

 

Ето и някои от по-интересните рецепти за козунак:

 

панетоне от Италия

 

кулич от Русия

 

бабка от Полша

 

хала от Израел

 

Днес сме решили да ви разкажем за испанските козунаци. Те доста напомнят на тези, които си правим тук, у нас, традиционните плитки. Но матодът е малко по-различен.

 

Имаме едно видео, в което можете да погледнете с точност как се случва самото оформяне.

 

В тази рецепта за испански козунаци (trenzas de brioche) пък можете да видите и точните продукти за вкусните козунаци.


Тъй като видеото е на испански, но пък е автентично.


Бързаме да кажем, че тази рецепта е изпитана и козунаците по испански стават наистина много вкусни.


Ако желаете можете да им добавите стафиди или захаросани плодове. Така ще заприлича леко на френски бриош, но също ще е много вкусен, бъдете сигурни.


Очакваме с нетърпение да споделите как са се получили вашите козунаци.

 

Рецепти