Съветите на Люба: Правилно съхранение на храна
от Kulinar.bg | 29 април 2015
Така че да я имаме свежа за по-дълго

Нека си кажем няколко лесни трика за това как да съхраним плодове и зеленчуци така, че да ни се запазят свежи за по-дълго време.

 

Дори  и да сте ги чували някога, много често просто забравяме да направим това "упражнение", което не изисква никакви усилия, и после се чудим защо лимонът отново се е спаружил (с извинение).

 

Бананите се запазват по-дълго време свежи, ако се отделят един от друг, а не се оставят на чепката заедно, както сме ги купили от пазара.

 

Срязан лимон, защото често ни трябва само половината от него, се запазва, ако го завием в прозрачно фолио и поставим в хладилника. Когато го завиете с фолиото, добре прокарайте пръсти по отрязаната половина, за да изкарате останалия въздух.

 

Зелените зеленчуци се запазват по-дълго време свежи, като се измият, хубаво се подсушат и се  завият в същото прозрачно фолио.

 

Зелени подправки ще имате по-дълго време свежи, ако ги завиете в кухненска хартия и ги приберете в хладилника.

 

Ако искате авокадото да омекне по-бързо (тъй като знаем, че тези, които се предлагат в по-големите магазини, най-често, се неузрели достатъчно и се налага да ги чакаме), го сложете между няколко ябълки.

 

Не е трудно, нали. Просто трябва да си създадем навик, както с повечето неща :)

Рецепти