Сушени плодове на фурна - точно време за печене
от Kulinar.bg | 05 юли 2017
Всеки плод си има време за печене

И понеже всички много си падаме по сушените плодове, нека се научим колко точно време трябва да ги печем във фурната, в зависимост от вида на конкретния плод.

 

След като вече сме се погрижили за това плодовете да не се скапят неусетно, тъй като и това често се случва, особено ако разполагате с овощни дръвчета, които изненадващо (или не) са родили повечко плод.

 

Добре, правим сладко, правим компоти, но колко можем да изядем... Затова е добре идея да си направим и малко сушени плодове, които можем да си хапнем с зърнена закуска, овесени ядки, да си използваме за украса на сладкиши... всъщност всякакви неща, които ни хрумнат :) 

 

Има и други начини за сушене на плодове, припомнете си.

 

А ето и по колко време трябва да се пекат отделните плодове на 50-70С (някои видове плодове ще ви изненада, че може да се сушат/пекат:

 

32650

 

 

сини сливи – 6 часа

круши – 6 часа

банан – 6 часа

ябълки – 6 часа

грозде – 8-10 часа

портокали – 8-10 часа

череши – 12 часа

ягоди – 12 часа

праскови – 12 часа

 

Опитайте с малко количество, за да опитате резултата и дали ще ви хареса. Ние сме почитатели да домашните сушени плодове.

 

Рецепти