Сгответе царевица в микровълновата само за 6 минути
от Kulinar.bg | 23 юли 2014
100 процента, че ще ви стане навик :)

Обичате царевица, но никак не си падате по продължителното й варене. Ние също!

 

Ако искате да не губите повече времето си с варене на царевица в тенджера на печката, продължете да четете. Ще видите начин за приготвяне на царевица, който отнема само и единствено 6 минути.

 

Не е нужна предварителна подготовка. Не е нужно и след това да се прави нищо.

 

Представете си просто следната ситуация. Прибирате се вкъщи, гледате суровите царевици и се чудите какво да ги правите. Но вместо да се откажете от похапването или да си прохабите времето на печката, просто хващате царевиците и ги "мятате" в микровълновата фурна.

 

Да, именно това е техниката! Взимате царевицата, която не трябва да бъде обелена, а да си стои с люспите, слагате я в микровълновата и я включвате за 6 минути на 800 вата. Ако правите повече от една царевица, просто увеличавате времето. Ако пък готвите на по-висока степен, го увеличавате съответно.

 

Когато я изкарате, ще видите, че сте приготвили наистина вкусна и, разбира се, много ароматна царевица, напълно годна за директна консумация.

 

Вкусът наподобява по-скоро този на задушената царевица, не на варената, което я прави още по-вкусна. "Виновници" за това са люспите, в които зеленчукът се задушава по ествствен начин.

 

За финал, посолете, намажете с малко масълце, ако желаете, и се насладете на най-бързото варене в живота ви!

 

Вижте и видеото, с което ще се убедите в успеха на този метод.

Рецепти