Сандвичи за всеки ден от седмицата
от Kulinar.bg | 01 септември 2015
За разнообразие

Сандвичите са основно ястие в менюто на всеки от нас. Покрай забързания ни живот са най-добрия вариант за бърза храна. Те се приготвят бързо и лесно, спестяват време за подготовка на нещо специално и могат да се консумират навсякъде и по всяко време.

 

Сандвичите са много засищащи и предлагат възможности за различни вариации. Така няма опасност и да ни омръзне, когато всеки ден консумираме едно и също нещо. Можем да слагаме каквито си поискаме съставки и да експериментираме с вкуса, както си пожелаем. Ако искаме нещо здравословно или да е по-мазничко, винаги имаме избор и подбираме продуктите, в зависимост от предпочитанията.

 

В тази статия ще ви дадем идеи за различни сандвичи, подходящи за всеки един ден от седмицата. Можете да ги редувате, както си поискате, всекиму според вкуса.

 

Сандвич с яйчен пълнеж

 

Бърз и хранителен сандвич. Можете да го гарнирате и със салата. Върви с всеки вид хляб, без значение бял, черен, ръжен или пълнозърнест.

 

Сандвич с ябълки и сирене

 

Диетичен сандвич, който можете да гарнирате с домати.

 

Сандвич с банан и фъстъчено масло

 

Ако сте фенове на сериала "Алф", помните, че в една от сериите симпатичният извънземен Алф говореше как това бил любимия сандвич на Елвис Пресли. Е, ние не се наемаме да твърдим подобно нещо, защото няма релни доказателства. :) Въпреки това, комбинацията между банана и фъстъченото масло е подходяща, когато сте на диета и можете дори да пропуснете хляба, ако искате бързи резултати. Можете да запечете или запържите сандвича, както предпочитате.

 

Източник: Youtube



Скариди сандвич

 

За любителите на морската кухня предлагаме тази свежа идея. Необходимо е първо да сварите скаридите, след което да ги гарнирате с майонеза. Можете да украсите с маслини или стръкчета пресен магданоз. Като ордьовър върви и с чаша бяло вино.

 

Сандвич сюрприз

 

Той предлага възможност за всякакви импровизации с продуктите. Заливате го със специално приготвена смес от яйца, сирене или кашкавал по избор и кисело мляко. След това го запичате на грил. Подходящ е когато сте на купон с приятели и искате да ги изненадате с нещо вкусно и лесно.

 

Сандвич с прошуто и сирене

 

Пикантен сандвич, приготвен на тостер. Можете да гарнирате със свежа салата, в зависимост от сезона.

 

Сандвич-пица

 

Подходящ заместител на пица. Запича се и от двете страни на тиган. Вместо с доматен сос, можете да го намажете и с лютеница.

Рецепти