С какво се чисти ренде най-успешно?
от Kulinar.bg | 09 февруари 2017
За перфектни резултати

Почистването на всичко, което сме изцапали, за да приготвим дадена манджа, е частта от готвенето, която повечето от нас не харесват (меко казано).

 

Затова почти винаги сме привлечени от онези рецепти, които изискват всичко да се разбърка в един съд и да се изпечен в още един.

 

Но, за съжаление или не, колко от тези рецепти имаме късмета да са сред любимите ни на вкус. Именно затова отдавна вече сме се примирили с факта, че всичко е свързано с миене не съдове (с повод или без, съдове за миене винаги има...).

 

Едно от най-неприятните е рендето. По обективни причини, рендето се почиства трудно с гъба. Особено, ако сме имали неблагоразумието да го оставим да престои, а не сме го измили веднага след употреба.

 

Чудото идва, когато, обаче сме рендосвали голямо количество кашкавал или меко сирене. Тогава задължително трябва поне да сме изплакнали с топла вода рендето, тъй като това пречи, или поне забавя, втвърдяването на кашкавала.

 

Когато трябва да настържем по-голямо количество кашкавал, почти веднага в съзнанието ни идва онзи момент, когато ще трябва и да измием рендето.

 

За целта е най-добре да използваме ето тази четка.

 

37990

 youtube.com 

В почти всеки дом има същата, ако не – подобна. С гъбата има голяма вероятност да се порежем, ако не сме внимателни, или да пропуснем някое местенце. Което обаче е видно след като рендето изсъхне и тогава става по-трудно да се изчисти.

 

Съветът ни е да изчеткате полепналия кашкавал по рендето с четката, като сте сипали малко препарат, и след това да изплакнете.

 

Това е най-сигурният начин, че ще измиете рендето напълно, а и ще стане най-бързо, повярвайте ни.  

 

Друг продукт, който е труден за почистване, е скарата. Ето с кои продукти от кухнята можем да почистим успешно скарата

 

Лимоновият сок е сред най-добрите помощници в миенето, ето и неговото приложение в почистването.

Рецепти