Пуканки в домашни условия, ама най-вкусните
от Kulinar.bg | 17 февруари 2016
С вкус по ваш избор

Пуканките за микровълнова обикновено са или прекалено солени, или прекалено мазни, заради многото палмово масло, което има в тях.

 

Има начин да си направим пуканки в микровълнова, но домашни. По този начин ще можем да контролираме добавките.

 

Ще сложим толкова масло (от вид, който ние сме избрали), колкото искаме, можем да сложим червен пипер или други подправки сол, колкото е според вкуса ни, дори можем да си направим карамелизирани пуканки.

 

Това е страхотен начин, ще се убедите сами само след малко.

 

Необходимо ни е само да се сдобием с хартиен плик. Продават ги в магазините, няма да е трудно да се снабдите.

 

Остава да решите какво ще добавите към царевицата.

 

Ето и една примерна рецепта за тези, които си падат по сладко-соленото:

 

1 кафена чаша царевицата

1 с.л. краве масло

1 ч.л. сол

1 с.л. захар


youtube.com

 

Всичко се смесва в купа, слага се в хартиения плик, като той се завива няколко пъти, за да не се отвори, и след това се пъха в микровълновата. 

 

Времето за готовност на пуканките зависи от конкретната фурна, но около 3 -3.5 минути са готови.

 

Разбира се, не трябва да се учудвате, ако на дъното има няколко царевички, които не са успели да се пукнат, нормално е.

 

Както вече казахме, можете да си направите овкусени по различен начин пуканки – да смесите различни подправки. Експериментирайте с няколко вида пуканки, направени в домашни условия в микровълновата.

 

38305sxc.hu

 

Рецепти