Плодов кейк асорти
Плодов кейк асорти
Източник: Мария Георгиева
Тип ястие: десерт
време
90 мин.
порции
продукти
500 гр. плодове
1 с.л. какао
2 щипка сол
0.75 с.л. бакпулвер
1 пак. ванилия
3 бр. яйца
150 гр. захар
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Разбийте добре маслото със захарта на пухкав крем и добавете яйцата и портокаловата кора. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и ванилията.

2

Разбъркайте ги с маслената смес. Отделете 1 к.ч. от сместа. Разделете на две части тестото и в едната част сложете какаото. Към двете теста сипете постепенно по малко брашно и омесете на мека топка.

3

Постелете дъното на продълговата форма с хартия за печене. Разхвърляйте късове от бялото тесто и после късове от кафявото тесто върху нея. Равномерно го разнесете с пръсти. Направете малък борд. Надупчете маслената кора с вилица. Почистете и нарежете избраните от вас плодове на малки парченца.

4

Ако плодовете са воднисти, ги нарежете и наредете на домакинска хартия да попие излишния сок. Сушените плодове ги накиснах за час-два във вода, нарязах и наредих на домакинска хартия да се отцедят.

5

Разбъркайте ги и ги сипете върху кората. Посипете ги обилно със захар. С кафена лъжица сипете отделеното кексово тесто в кафената чаша тук-там, така че да останат и празни пространства.

6

Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 С фурна за около 40 - 45 минути. Проверявайте с клечка дали се е изпекло кексовото тесто. Ако сладкиша започне много бързо да прегаря, го покрийте с алуминиево фолио и доизпечете.

7

Сервирайте сладкиша добре охладен, поръсен с пудра захар, тук-там само да се заскрежи.

Подобни рецепти
Любопитно