Перфектните маслени бисквити
от Kulinar.bg | 15 август 2015
Само след 6 малки стъпки

Как да постигнем перфектните бисквитки? Трябва да са леко хрупкави отвън и лепкави и меки отвътре. Да, не е толкова лесно да се постигне този баланс.

 

Ние, обаче, ще ви кажем няколко тайни, които грижливо да пазите и да не казвате на никого, обещавате ли.

 

*Извадете всички продукти на масата и ги оставете на добият стайна температура.

 

*Сложете яйцата в хладка вода.

 

*Настържете маслото, което сте оставили на стайна температура. За целта рендето трябва да е доста остро, имайте го предвид.

 

*Можете ли да направите едно усилие и да си приготвите домашна кафява захар – смесвате кристална захар с малко меласа. Смесвате двата продукта и ги разбърквате до хомогенизиране. Това ще помогне на бисквитките да добият онази леко лепкава текстура, която ги прави толкова незабравими.

 

*Използвайте плоски и малки парчета шоколад. В големите магазини се намират едни малки, неравномерни топчета (chocolate chips), които обаче не се топят добре. Затова обикновен шоколад, който сте начупили, ще свърши по-добра работа.

 

*Оформете бисквитите с лъжица за сладолед. Стават еднакви, можете да ги наредите в тавата, без да полепнат по пръстите ви, което си е ненужна фира, казано буквално.

 

*Не надничайте, докато се пекат. Оставете ги насаме с фурната! Тя си знае работата. Когато слегнат и добият загар, можете да ги извадите. След като са напълно изстинали, сте свободни да хапнете най-вкусните сладки на света.

 

youtube.com 

 

Примерна рецепта:

 

3 яйца

125 г масло

1 малка чашка меласа + 1 чаша захар

100 г шоколад

 

Всичко това се смесва, като се следват инструкциите по-нагоре, пекат се до желаната степан и накрая се консумират с големи усмивки :)  

Рецепти