Нови идеи за старите ястия!
от Kulinar.bg | 19 септември 2014
Добавете тръпка на масата

Всеки ден се прибираме и готвим познатите ястия. Въртим се около едни и същи манджи и не осъзнаваме, че, със съвсем леки похвати, можем да заместим старите си навици. Така ще добавим на масата вкъщи нов вкус, нов вид или нов начин на консумация, които ще ни накарат да се усмихнем.

 

С някои от най-интересните трикове ни запознават колегите от Div.bg. Те ни показват нагледно 8-те храни, които досега сме консумирали по погрешен начин. Т.е., яли сме ги по трудния и скучен начин, вместо по лесния и доста по-забавен такъв.

 

Например картофите. Как ги печем? На кубчета и хоп във фурната. Слагаме им тук-таме някоя подправка. А понякога добавяме и малко колбас за разкош. Има обаче един начин, който е мноого по-интересен, пък и никак сложен.

 

Измиваме добре картофите, без да ги белим, и ги режем на ленти (тип хаселбак картофи), но не и до дъното. След това им слагаме бекон или някакво филе и запичаме за кратко. След като поомекнат малко, ги вадим и ги поливаме със сос и наръсваме с кашкавал. Когато всичко е добре опечено и видите резултата, няма как да не си оближете пръстите.

 

 

 Източник: Techeblog


Айс кафе с бисквитки? На това му се казва добро предложение. Начукайте на ситно бисквитите и ги смесете с прясно мляко. Излейте сместа във формички за лед. Когато млечните ледчета са готови, сложете ги в кафето и споменавайте колегите с добро :)

 

 Източник: Techeblog

 

Ако имате нерви, нанижете на спагетите парченце наденица или кренвирш. Няма да съжалявате. Сигурни сме, че не само децата, ами и мъжете ще бъдат силно впечатлени.

 

Източник: Techeblog


Останалите 5 трика може да видите в най-забавния лайфстаил сайт!

Рецепти