Неподозирано вкусна употреба на листа от репички
от Kulinar.bg | 11 юни 2014
Не ги изхвърляйте - пригответе си супа!

Сезонното хранене с местни продукти понякога много може да ни затрудни – с ограничения избор, например.

 

В такива случаи трябва да си припомняме, че изхвърляме части от пресните плодове и зеленчуци, които също стават за ядене.

 

Ако пък сте щастливци, които притежават собствена градина, имайте предвид тази статия. Тя ще подшушне една рецепта, която ще намери прекрасна употреба на листата на репичките.

 

Става въпрос за супа, която е с богат и интересен вкус. В нея участват и любимите картофи.

 

Необходими продукти:

 

2 с.л. масло

 

1 глава лук

 

2 средни картофа

 

4 ч.ч. листа от репички

 

4 ч.ч. пилешки бульон

 

1/3 ч.ч. готварска сметана

 

5 нарязани репички

 

Начин на приготвяне:

 

Измийте хубаво листата на репичките и ги подсушете. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете нарязания лук и сотирайте, докато омекне. Добавете листата от репички и картофите и разбъркайте хубаво в маслото и лука.

 

Добавете пилешкия бульон. Оставете да кипне и намалете температурата, варете около 30 минути.

 

Оставете сместа да изстине хубаво. Прехвърлете в блендер, ако е необходимо, на няколко пъти, и пюрирайте до гладкост.

 

Върнете в тигана, добавете сметаната и включете котлона, да се затопли малко.

 

Сервирайте, поръсена с нарязаните репички.

 

Звучи вкусно, нали? Споделете мнението си, ако решите да я приготвите.

Рецепти