Негофретени употреби на гофретника
от Kulinar.bg | 05 юни 2014
Няколко много вкусни неща, които да сготвим в този уред

Помните ли колко много неща можем да направим в кафемашина, но различни от кафе?

 

Е, днес ще ви покажем подобна хитрост – няколко вкусотийки, които можете да си приготвите в гофретник. Бекон и сандвич със сирене са някои от тях.

 

Заинтригувахте ли се?

 

Ако разполагате с гофретник у дома и се ядосвате, че стои неизползваем (все пак не хапваме гофрети всеки ден), то сега е моментът да се развихрите и да си приготвите нещо неочаквано вкусно в него.

 

Само едно уточнение – препоръчително е гофретникът да е железен (продават се и такива с, понякога съмнително, тефлоново покритие).

 

Всякакви сладки

 

Бисквити, кифлички, кейкчета и др. Ще отнеме дори по-малко време от обикновено. Само трябва да сте наясно, че те излизат с еднакъв външен вид - на решетка!

 

Бекон

 

Хрупкав бекон с минимално допълнително намазняване. Определено е по-здравословно от микровълнова фурна и по-бързо отколкото, ако го приготвите във фурната.

 

Бургери

 

Можете да приготвите само питките, а след това да добавите пълнежа за бургерите. Или да ги направите напълно, а след това да ги запечете в гофретника.

 

Сандвичи и панинита

 

Можете да направите обикновения сандвич от две тостер филийки да изглежда чудесно и апетитно. Преди да извадите сандвича от гофретника, сложете по едно парче сирене на горната фийлийка и оставете да се стопи... Уникално! Можете да приготвите и сладки сандвичи с конфитюр или течен шоколад. Трябва само леко да се загрее пълнежа и да се стопи в устата буквално.

 

Яйца

 

Тях можем да направим почти във всичко, вече съм убедена. Чукнете едно яйце или пък излейте разбърканите яйца. Формата на решетка е много атрктивна. Сложете на пречена филийки и се насладете на новия вид на яйцата.

 

Убедихме ли ви, че гофретника е уред, който може да влезе в широка употреба. Не го пренебрегвайте.

 

Рецепти