Направи си сам: Цветна захар
от Надежда Стоянова | 28 януари 2014
За да превърнете сладкишите в арт произведения

Ако обичате да прекарвате време в кухнята и постоянно да правите вкусни изненади на своите любими хора, ви предлагаме да опитате нещо много интересно.

 

Направете си сами цветна захар, с която сладкишите ви винаги ще изглеждат оригинални.

 

Освен това можете да я използвате и за декорация в дома си, само имайте предвид, че трябва да внимавате да не се навлажни, за да запази вида си.

 

Цветната захар определено изглежда доста ефектно, но не си мислете, че има някаква тънкост при направата й.

 

Приготвя се изключително лесно, при това със съвсем малко продукти.

 

Ясно е, че ще ви трябва сладкарска боя, като съветът ни е да използвате течна или гелова. В случай, че разполагате с боя на прах, по-добре я разтворете в малко алкохол, за да постигнете желания резултат.

 

Необходими продукти:

 

кристална захар (по-едра)

 

сладкарска боя

 

Начин на приготвяне:

 

Изсипете захарта в буркан или в друг съд, който може да се затвори, но не го пълнете догоре. Капнете няколко капки от боята, която сте избрали, затворете и разклатете енергично. Може и да е малко изморително, но със сигурност си заслужава усилията.

 

Важно е да не прекалявате с количеството боя, защото може да разтопите захарта. Затова добавете малко като за начало. Ако цветът, който се получи, не ви харесва и искате да е по-наситен, добавете още малко боя.

 

Възможно е понякога боята да се събере на топчета. Спокойно! Не е болка за умиране. Просто отворете и раздробете с вилица или нещо подобно.

 

После продължете енергично да разклащате буркана, докато получите равномерно оцветена смес.

Рецепти