Най, ама най-вкусната царевица на грил
от Kulinar.bg | 28 август 2015
Която сме яли

Сега, когато си приготвяме всякакви неща на грила/скарата, искаме да ви дадем няколко полезни съвета за това как най-правилно да си направим царевица на скара.

 

За да е възможно най-вкусна.

 

1. Първо трябва да се погрижим да махнем копринените нишки от кочана с царевица. Ще отнеме малко време, но пък си заслужава. Тъй като именно те са част от онези дразнещи нещица, които се завират между зъбите ни, докато ги хапваме. Неприятно е, не може да се отрече. Обелете листата на царевицата, но не докрай, махнете максимално от нишките и върнете листата нагоре в последователността, по която ги смъкнахте надолу.

 

2. След това трябва да накиснете царевицата за 20 минути във вода. Така тя ще стане по-сочна и вкусна, коагто се грилова.

 

3. Пристъпваме към печенето й на скарата или грила, с каквото разполагате. Ако имате скара на въглища или от онези малки барбекюта на въглища е най-добре. Когато е средно загрята скарата, сложете царевицата за около 12-20 минути. Като обръщате на всички страни. Трябва да изчакате листата на царевицата да почернеят. Може да отнеме различно време, в зависимост от силата на грила или скарата, която ползвате. Степента на изпичане зависи и от желанието на всеки, някои предпочитат по-пречени царевици, просто трябва да следите царевиците. 

 

4. Сервирайте царевицата с масло, сложете кубчета масло в чиниите, за да могат гостите да си ги намажат с толкова масло, колкото искат. Или пък стопете масло и го разбъркайте с червен пипер - лют или сладък. Става наистина много вкусна царевица. 

 

32818 

кадри:youtube.com

32820

Рецепти