Много, ама много вкусни предложения за консервирани камби
от Kulinar.bg | 17 септември 2014
Няма да им устоите!

Много обичаме камби – тези сладки чушки, с чудновати форми и красиви червени нюанси, които са просто перфектни за консервиране. Сигурни сме, че и вие не можете да им устоите. Затова днес ще им отделим специално внимание и ще ви покажем няколко наистина добри предложения.

 

Макар и в повечето случаи камбите да присъстват в различни видове туршии, определено не можем да отречем, че самостоятелно консервирани са още по-вкусни. Такава е и нашата идея днес – да им дадем заслуженото. Поради тази причина събрахме в една статия рецепти само и единствено за камби.

 

Мариновани камби II

 

Нашата потребителка Илияна Димова ни предлага идея за мариновани камби в оцет, олио, сол и захар. Какво по-лесно от това? С тази основна марината, която се сгорещява, се заливат камбите, след това престояват 8 часа, а накрая се слагат в бурканчета и се стерилизират. Доста приятно предложение, не мислите ли?

 

Мариновани камби

 

Светла Иванова – потребителката, която не спира да ни изпраща прекрасните си кулинарни творби, приготвя камбите също мариновани. Тук обаче има нещо малко по-различно – чушките в тази рецепта са печени. Смятаме това за наистина добър вариант, а и, както самата Светла споделя, така камбите са чудесни за гарнитура към месце или за мезе към ракийката.

 

Пърлени камби

 

Пърлените камби са едно наистина интересно предложение, защото самият начин на обработка на чушките е интересен. В тази рецепта камбите, изчистени от семето и измити, се пърлят на тенекия или котлон. И това някак си ни напомня за село и печката на дърва. Ако имате възможност, дайте си малко почивка, отидете си на село и си пригответе тази супер идея за пърлени камби.

 

Пълнени камби с моркови и грозде

 

Знаем, че обещахме да няма други съставки, освен камбите, но няма как да подминем това предложение на потребителката Ирина Андреева. То е абсолютно превъзходно и съвсем не е извън контекста на статията – камбите отново са основен придукт. Просто в тях има плънка. И то не каква да е, ами моркови и...грозде. Просто чудесно!

Рецепти