Кулинарните фестивали на България
от Kulinar.bg | 01 май 2014
Не ги пропускайте!

Когато пътува, човек изпитва възможно най-хубавите емоции наведнъж. Опознава нови места, среща се с нови хора и подхранва приключенския си дух. Опитва нови ястия и се докосва до нови кулинарни хоризонти.

 

Най-хубавото е, че най-хубавите сувенири, които донася със себе си у дома, са невидими за очите! Е, поне в случаите, когато разчита само на паметта си, не е правил снимки и не си е записал онази много вкусна рецепта, която го е впечатлила.

 

За да изпитате гореописания сценарий, не е необходимо да пътувате извън пределите на България. Дори напротив, на територията на прекрасната ни страна се случват толкова много кулинарни фестивали, че си е направо грях да не знаем и говорим за тях!

 

За щастие, добър и верен приятел на Kulinar.bg е експертът по пътешествията Peika.bg. Именно красивият и полезен сайт е изготвил списък с най-впечатляващите вкусни фестивали, които всеки българин трябва да посети поне веднъж през живота си.

 

Златен грозд – фестивал на мелнишкото вино


Дегустирайте мелнишко вино (за което навремето казвали, че е толкова гъсто, че може да се носи в кърпа), опитайте местни специалитети и се насладете на народна музика и обичаи. Провежда се в началото на февруари.

 

Мелник, 8-9 февруари 2014 г.

 

Празник на любовта и виното

 

Всяка година в село Делчево край Гоце Делчев отбелязват накуп Свети Валентин и Трифон Зарезан с традиционната възстановка Змейова сватба, много музика и разбира се, вино и местни специалитети.

 

Делчево, 15 февруари 2014 г.

 

Запознайте се с всички кулинарни фестивали!

Рецепти