Какво ще ви накара да ядете повече плодове и зеленчуци?
от Кирил Русев | 31 януари 2014
Вижте как го направиха англичаните

Почти не минава ден, в който да не ви напомняме колко е важно да ядете плодове и зеленчуци. Те са богати на фибри, витамини, минерали и най-различни феноли.

Науката неведнъж е показвала, че високата консумация на храна от растителен произход се асоциира с по-добро здраве и дълголетие.

Това можем да направим ние от дистанцията на интернет - да ви информираме непрекъснато колко са полезни за здравето ви. Оттам-нататък всичко зависи единствено от вас. Или не съвсем...


Повечето хора вярват на личния си лекар. И не само на личния си лекар, а на лекарите по принцип.

 

Представете си сега ситуация, в която на щанда за зарзават в супермаркета ви чака един респектиращ лекар и ви казва да си купувате повече продукти от тази част на магазина, защото е здравословно.


Бихте ли го послушали? Дори и да не беше лекар от плът и кръв, а просто картонена изрезка, която държи надпис в ръцете си?

 

Не, този сценарий не е плод на нашето развинтено въображение, а е съвсем реален случай от практиката на една верига за магазини в Англия.


И знаете ли какво - това работи. Работи толкова добре, че след началото на кампанията веригата регистрира 20% ръст в продажбите на плодове и зеленчуци.


Как мислите, какво трябва да се случи в България, за да постигнем подобен ефект? Дали да бъде картонена изрезка на лекар или на някоя от Златките? Или по-добре да е Азис?

Споделете с нас в коментарите под статията. 

Рецепти