Какво да си забъркаме с яйца
от Камелия Маринова | 23 януари 2014
6 интересни предложения

Има толкова много начини, по които можем да приготвим яйца. А сервирането им е най-забавната част. Само с едно яйце и още няколко продукта, с които разполагаме вкъщи, можем да поднесем едно перфектно изглеждащо ястие. Също така и полезно!

 

Вижте нашите предложения за красиво и интересно поднесени яйца.

 

Като слънце

  

По природа яйцата приличат на слънце, а жълтъкът е главен "виновник" за това. Не е ли много забавно, за децата особено, когато яйцето е изпечено така, че жълтъкът да е по средата, а белтъкът да е в интересна форма? Това е ястие, много подходящо за закуска. То може да се поднесе върху филия хляб, палачинка или дори солено кексче. За гарнитура за това ястие подхожда сирене, шунка, маслини и каквото още имате в хладилника.

 

Вижте предложението ни за кавърма, гарнирана с яйце.

 

В хлебче

 

Яйцата могат да се приготвят в най-различни продукти – в картофи, в чушки, но най-хубаво се получава във филия хляб. Това, от което имаме нужда, е някаква формичка по желание. Независимо дали е сърце, цвете, звездичка или просто кръгла форма. Единствено трябва да направим дупка във филията хляб с нея, след което да я сложим в тигана. Чукваме едно яйце в дупката и го оставяме да се сготви там. Така то ще приеме формата, която сме избрали и ще може да го поднесем по един неповторимо уникален начин.

 

 Източник: thepauperedchef.com

Опитайте и яйце в чушка.

 

Познатият стар омлет, но в нов вариант

 

Омлетът е царят на яйцата. Традиционно се приготвя от яйца и... ами, каквото има останало в хладилника. Може обаче, вместо да сложим продуктите нарязани на ситно в сместа от яйца, да ги наредим на ленти във формата на нещо – усмихнато човече, анимационен герой или на дърво. Само трябва да използваме въображението си!

 

Пробвайте омлет с шунка.

 

Пълнени

 

Това предложение е чудесен вариант за предястие. Винаги можем да изненадаме гостите си с пълнени яйца. А плънката – тя е по желание на кулинара. Има безкрайно много възможности – с хайвер, с някаква разядка или просто с лютеничка. Украсяваме с малко магданоз или копър и поднасяме на красиво плато. Всички ще останат очаровани!

 

Източник: sxc.hu

 

Вижте нашето предпожение за пълнени яйца с риба тон.

 

Само белтък

 

Ако в семейството има човек, който се опитва да следи холестерола си, е добре да му приготвим ястие само от белтъците на яйцата. Може например да разбием белтъците на сняг с щипка сол, след което да ги направим на облечета, които да изпечем на фурната. Поръсваме ги с малко шарена сол и ги поднасяме върху пълнозърнесто хлебче и парче домат. Вкусно и много полезно!

 

Източник: Thinkstockphotos.com

Рецепти