Как да си направим домашни шоко фъстъци
от Kulinar.bg | 08 юли 2014
Вкусът на детството се постига лесно - само с 3 продукта

Комбинацията от солени фъстъци и сладък шоколад е класическа. На някои от нас дори ни напомня на детството, когато това изкушение беше сред любимите ни.

 

Фъстъците, обвити в шоколад, са лесно достъпни в почти всеки магазин по пътя към дома. Гурме производителите на бонбони също не пропускат да добавят този продукт към каталога си.

 

Но защо да напускаме дома си, ако искаме да се насладим на тези малки, сладки изкушения. Само с три съставки може да си приготвим собствени шоко фъстъци. Нужни са ни само фъстъци, черен шоколад и млечен шоколад.

 

Вижте стъпка по стъпка как се приготвят домашни шоко фъстъци:

 

Нужни продукти:

 

200 г. черен шоколад

340 г. млечен шоколад

450 г. печени фъстъци – сухи, обелени и леко подсолени

 

Начин на приготвяне:

 

Комбинираме двата вида шоколад в огнеупорна купа.

 

Слагаме в микровълновата фурна на най-висока степен за 1 минута. Разбъркваме.

 

Връщаме шоколада в микровълновата и оставяме за още 30 секунди и разбъркваме.

 

Повтаряме сериите по 30 секунди, докато всичко се разтопи и смеси напълно. Сместа трябва да бъде гладка.

 

Потапяме фъстъците в шоколада и ги разбъркваме, за да поемат отвсякъде.

 

С помощта на лъжица, изкарваме фъстъците и ги поставяме върху хартия за печене.

 

Може да разделим фъстъците, докато са още топли, но може и да го направим, след като шоколадът се втвърди.

 

Съвети:

 

Трябва да използваме суха купа, когато топим шоколада в микровълновата. Само няколко капки вода са нужни, за да направят шоколада на бучки.

 

Може да променим основната рецепта, като сложим други съставки:

 

Вместо фъстъци, можем да използваме и друг вид ядки – бадеми, лешници, кашу, а дори и стафиди.

 

Може да поръсим готовите фъстъци с кокос или шоколадови пръчици.

Рецепти