Как да обелим чесън за секунди!
от Симона Иванова | 10 декември 2015
Най-светкавичното белене на чесън

Чесънът е супер полезен и трябва да го консумираме всекидневно и в големи количества. 

 

С някои ястия определено си върви хапване на повечко чесън - дроб сърма, шкембе чорба например.

 

И какво правим, когато се налага да обелим повече от 2-3 скилидки. 

 

Определено не е от най-лесните и приятни занимания. 

 

Но затова сме тук, да ви дадем съвети, с които да преодолеем трудностите в кухнята.

 

Та така, как да обелим голямо количество чесън за секунди?

 

Трябва ви само най-обикновен буркан. Сложете в него главата чесън, затворете го и разтръскайте силно. Така ще се отделят скилидките. После отворете и махнете най-голямата люспа. Сложете отделните скилидки в буркана отново и разтръскайте добре.

 

Когато ги изсипете, ще видите, че люспичките са се отделили идеално, а скилидките са обелени за 0 време. 

 

 

Първото разтръскване, при което се отделят скилидките, трябва да е по-силно. Ако нямате нужната сила, предварително отделете скилидките.

 

 

 

И преди сме ви показвали трик за белене на чесън, който е подобен на този. Но при него чесънът се слага в две купи, което би могло да представлява трудност - купите трябва да са метални, с еднаква големина и определено могат да се разместят, докато се разтръскват и да ни създадат голяма бъркотия. 

 

Вече няма да се притеснявате, когато има да се бели много чесън. Пък и дори да са само няколко скилидки, защо да се мъчим.

 

Можете дори да дадете на детето да го направи - със сигурност ще му е забавно, а ще може и да помогне в готвенето. 

 

Задължително погледнете дали не попадате в някоя от тези категории хора, които не бива да консумират чесън!

Рецепти