Как да направим торта "Сърце", без специална форма
от Kulinar.bg | 23 октомври 2014
Лесен за прилагане трик

Нееднократно сме казвали, че трябва да сме креативни в кухнята. Това е част от цялостното удоволствие на готвенето.

 

Защо го казваме? Ами защото искаме да ви покажем една много сладка идея за изненада на любимия човек. А щом е любим, значи трябва любовта ни да личи ясно от това, което ще му приготвим, нали така.

 

Какъв по-красноречив начин от това да измайсторим шоколадова торта във формата на сърце.

 

Не е нужно да притежавате някакви специални умения, за да го постигнете. От снимката вече сте ориентирали накъде отиват мислите ни. Виждате, че става дума за ниска торта (от един блат), залята с глазура от шоколад и украсена деликатно с пресни малини.

 

Ще избързаме и ще кажем, че се продават и тави/форми за торта в сърцевидна форма, но вие може и да не разполагате с такава. Това няма ви спре на изненадате половинката си.

 

Много лесно можете да получите желаната форма на сърце от два блата – един изпечете в кръгла тава и втори в квадратна.

 

Използвайте ето тази рецепта за направа на блата.

 

А от тази дяволска шоколадова торта използвайте само ганаша. С него намажете тортата-сърце от всички страни.

 

Но преди това трябва да я оформим. Кръглият блат разрежете точно през средата. Квадратният блат сложете в удобен поднос за работа.

 

След това сложете двата полукръга на две от страните на квадрата, така че да се получи форма на сърце (виж снимката).

 

Накрая намажете с шоколадов ганаш тортата и украсете с малини.

 

Това е една семпла, но много ефектна торта, с която да изненадате любимия човек.

 

28851

 

Рецепти