Как да вдъхнем нов живот на кафявите банани?
от Симона Иванова | 11 декември 2015
Супер лесен трик!

Бананите несъмнено са един от най-любимите ни плодове.

 

Засищащи са и са чудесни за следобедна закуска или за добавяне в смутита и шейкове.

 

Бананите са и супер полезни - богати са на витамини Е и С, както и на минерали - калий, калций, желязо и фосфор. 

 

Дават много енергия и полезни вещества на цялото тяло.

 

Имат само един минус - много бързо почерняват.

 

Накои хора нямат проблем с това и си ядат бананите дори когато не са за гледане :)

 

Но има и такива (като мен), които не обичат твърде узрелите банани и определено не обичат да хапват кафяви банани. 

 

Знаете ли обаче, че има един елементарно лесен трик, с който можем да вдъхнем нов живот на кафявите банани.

 

Трябват ви само ориз и сешоар. Не, не се шегуваме :) 

 

Какво трябва да направите, за да преобразите банана ето така?


36226

 

Сложете кафявия банан в плик, пълен с ориз. Опитайте се да покриете добре банана. И оставете така за 1 час.

 

След един час бананът не се е променил особено на външен вид, но целта на ориза е да извлече влагата от него.

 

Идва ред и на сешоара. След като извадите банана от пликчето, трябва да го продухате със сешоара.

 

Използвайте средната функция на сешоара, за да не прегрее банана. 

 

Ако нямате такава функция, а имате само една скорост на миксера, просто от време на време натискайте копчето за охлаждане. И гледайте как се получава магията.

 

Не забравяйте какво показват кафявите петна по кората на бананите.

 

Вижте и нагледно как се получава.

 

Рецепти